Apple en Samsung bereiken akkoord over schadevergoeding

By | 15 december 2015

De jaren zijn gepasseerd, maar het gesteggel tussen Apple en Samsung lijkt zijn einde te naderen. Het Koreaanse bedrijf Samsung is bereid een schadevergoeding van ruim een half miljard euro te betalen.

548 miljard dollar

Apple klaagde Samsung vijf jaar geleden aan voor het schenden van patenten. Nu vijf jaar later zijn beide partijen tot een akkoord gekomen. De beide partijen hebben aangegeven dat er een bedrag van 548 miljard dollar schadevergoeding overgemaakt zal worden aan Apple. Dit bedrag dient voor 14 december betaald te worden.

Het is wel de vraag of het bedrag daadwerkelijk betaald zal gaan worden. Samsung heeft verklaard dat het recht wil behouden, om een mogelijk deel van het bedrag terug te kunnen vorderen. Dat zou dan alleen mogen, wanneer er in de toekomst een andere uitspraak in de zaak voortdoet. Apple gaat daar niet mee akkoord, deze zaak is dus nog niet helemaal afgerond.

iphone 6 plus

Schenden van patenten

Begin 2011 klaagde Apple het Zuid-Koreaanse bedrijf voor de rechter. De reden zou het schenden van enkele patenten zijn. Ruim een jaar later achtte de rechter Apple in het gelijk. De geschonden patenten zijn voor iPhone 6 en iPhone 6S gebruikers ook zeker te herkennen, dat zijn namelijk de tapfunctie voor het inzoomen en de multitouch.

Apple eiste een bedrag van twee en een half miljard dollar, maar moest genoegen nemen met een miljard dollar. Samsung liet het er niet bij zitten en enkele jaren later zijn beide partijen nog steeds in onderhandeling. Tot nu, beide partijen zijn akkoord gegaan met een bedrag van ruim een half miljard euro.

Rate this post