Apple: “Buigen van iPhone 6 Plus zeer zeldzaam”

By | 26 september 2014

Het is zeer zeldzaam dat de iPhone 6 Plus bij normaal gebruik buigt, dat heeft Apple verklaard in een officiële reactie op de zogeheten ‘bendgate’. Sommige gebruikers klagen via kanalen als Twitter dat de iPhone 6 Plus in hun broekzak is gebogen, terwijl de telefoon pas een week in bezit is. Ook zorgde een video waarin de iPhone 6 Plus wordt gebogen met de blote handen, voor veel commotie.

iPhone 6 Plus

Slechts negen klachten over de iPhone 6 Plus

Apple verklaart echter dat het bedrijf slechts negen officiële klachten over het buigen van de iPhone 6 Plus heeft gekregen, en geen één klacht over het buigen van de reguliere iPhone 6. Gezien de verkoopaantallen van meer dan 10 miljoen stuks, ligt het percentage erg laag. Volgens Apple is het dan ook “zeer zeldzaam” dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bij normaal gebruik buigen. Daarnaast vertelt Apple dat het zeker rekening heeft gehouden met de dunne behuizing in combinatie met het grote scherm. Apple heeft de smartphone verstevigt met behulp van staal en titanium, wat eventuele buigingen zou moeten voorkomen. Ook noemt Apple het glas als één van de onderdelen die voorkomt dat het toestel buigt.

Wanneer je twijfelt over het afsluiten van een iPhone 6 abonnement of iPhone 6 Plus abonnement vanwege deze berichten, is het verstandig om een iPhone 6 te kiezen. Geen enkele gebruiker heeft nog een klacht ingediend over een gebogen reguliere iPhone 6. Maar ook de iPhone 6 Plus kun je dus gerust aanschaffen, bij normaal gebruik zal de iPhone 6 Plus normaal gesproken niet buigen volgens Apple.

Rate this post