Apple boekt gigantische winst, grotendeels dankzij iPhone 6

Apple heeft de kwartaalcijfers van Q4 2014 bekendgemaakt. In de laatste maanden van 2014 verkocht het Amerikaanse bedrijf maar liefst 74,5 miljoen iPhones, een recordaantal voor Apple. Een jaar eerder lag het aantal verkochte iPhone-toestellen op 51 miljoen.

iPhone 6 verkopen

Apple verkocht nooit eerder zóveel iPhones in één kwartaal. “Er was in het laatste kwartaal van 2014 meer vraag naar Apple-producten dan ooit”, aldus CEO Tim Cook. En dat blijkt wel uit de laatste cijfers; Apple verkocht in Q4 2014 46 procent méér iPhones dan in Q4 van 2013. Dit heeft Apple met name te danken aan de iPhone 6, die rond de feestdagen als warme broodjes over de toonbank gingen. De iPhone 6 ging vaker over de toonbank dan de iPhone 6 Plus, hoewel hierover geen precieze cijfers naar buiten zijn gebracht.

Apple heeft het record ook te danken aan China, waar de verkoop van de Apple-toestellen steeg met zo’n 70 procent. Ook in de ’thuislanden’ van Samsung en Sony deed Apple het beter dan ooit. Dit heeft er toe geleid dat Samsung en Sony veel marktaandeel hebben moeten inleveren. Analisten voorspellen dat Azië, en met name China, de komende jaren één van de belangrijkste markten voor Apple gaat worden.

iphone 6 verkopen

74,6 miljard dollar omzet

De omzet in het vierde kwartaal van 2013 bedroeg 74,6 miljard dollar. De winst staat op 18 miljard dollar. Dat is niet alleen een record voor Apple zelf, maar geen enkel beursgenoteerd bedrijf verdiende ooit zoveel geld in één kwartaal. Omgerekend maakt het bedrijf gemiddeld zo’n 200 miljoen dollar winst per dag (!). Ben je op zoek naar een goedkoop iPhone 6 abonnement? Bekijk dan snel alle iPhone 6 aanbiedingen van dit moment.

Apple

Rate this post